Historie

Historie,website nieuw

Tosca Chocolatier Confiseur werd in 1970 opgericht in Dordrecht door het echtpaar Van ’t Veer. Zij vestigden zich toen aan de Reeweg. Achter de winkel werd door de heer K. van ’t Veer op ambachtelijke wijze bonbons gemaakt. Zijn vrouw zorgde voor de verkoop. In 1971 verhuist de familie met de winkel naar de Voor- straat in de historische binnenstad van Dordrecht.

In hetzelfde jaar wordt in ’s Hertogenbosch een winkel van Tosca Chocolatier geopend aan de Vughterstraat. Het atelier in Dordrecht verhuist mee. Al snel breidt het bedrijf zich uit binnen Nederland. In Helmond, Tilburg, Rotterdam, Gouda, Delft en Schiedam worden nieuwe winkels gevestigd. Tegenwoordig is het atelier gevestigd in Roosendaal.

Wanneer Dhr. K. van ’t Veer een kunstenaar benadert om eigen modellen te ontwikkelen, resulteert dit in een prachtig assortiment chocoladeproducten. De naam Tosca Chocolatier Confiseur verspreidt zich geleidelijk aan in het land. In verschillende steden krijgt de burgemeester een bonbon aangeboden met het wapen van zijn stad. Deze krijgt hij overhandigd door een dame gehuld in een klassieke jurk. Deze dame vormt later het Tosca logo.

Dochter Nicole en haar man Ferdie Gort beginnen in 1993 een winkel in Gorinchem. Als in 1995 oprichter Dhr. K. van ’t Veer zich terugtrekt, nemen zij het bedrijf over. Al vrij snel besluiten zij zich toe te leggen op enkel het atelier waarbij  recepten en modellen ongewijzigd blijven. Het bedrijf groeit gestaag en in 2007 wordt Cees Bol compagnon in Tosca.

Door de ambachtelijke werkwijze heeft Tosca Chocolatier Confiseur door de jaren heen bewezen in staat te zijn topkwaliteit chocolade- bonbons te leveren.